Gratis Cursus Inleiding Access & Databases

"Microsoft Access is een relationele database-applicatie van Microsoft."

Deze omschrijving van Wikipedia heeft direct een aantal termen die voor velen vaag zullen klinken. Bijna iedereen heeft wel een beeld bij het woord database; Maar wat is een relationele database nu precies? En wat betekent het woord applicatie nu eigenlijk?  

Gelukkig zijn databases niet per definitie ingewikkeld! De structuur van een database is als het goed is juist heel logisch opgebouwd.

In de online training ga je deze logica achter een relationele database stap-voor-stap leren.  In de cursus wordt niet alleen gewerkt met Acces maar wordt ook aandacht besteed aan databases in relatie tot Microsoft Excel en Microsoft SQL Server. Zo krijg je dus een mooie overview over de verschillende toepassingen.

Het is voor de cursus niet nodig om al deze software geïnstalleerd te hebben om de training te kunnen volgen.

Met deze cursus heb je een goede basis om vervolgens aan de slag te gaan met Microsoft Access!

De voordelen op een rij:

  • Je kunt laagdrempelig kennismaken met Databases & SQL
  • Je kunt het lesmateriaal oefenen in je eigen tempo
  • Je kunt lessen zo vaak herhalen als wenselijk
  • Altijd en overal toegang tot trainingen: 24 uur x 7 dagen per week
  • Je hoeft nog niet over specifieke software te beschikken
  • Alle Video lessen zijn in hoogwaardige HD kwaliteit te bekijken
  • Lessen zijn desgewenst ook te volgen op een iPad
  • Training is zonder voorkennis te volgen
  • De training is geheel kosteloos
 

Deelnemers over de cursus Inleiding Databases

Ik zet momenteel mijn eerste voorzichtige stappen in de wereld van Access! In mijn zoektocht naar steeds méér en betere informatie kwam ik op deze site terecht. De duidelijke videocursus heeft me alweer een stukje vooruit geholpen!"

Patrick van Acoleyen

Zelden zo'n goede presentatie, zo duidelijk en eenvoudig uitgelegd gezien. Fantastisch. Dit is een echte docent!!!"

Igno van Heijst - Ziggo

De "inleiding databases en SQL" is een mooie toegankelijke start positie in deze materie."

Alain

Deze 6 korte lessen van nog geen anderhalf uur samen zijn mij uitstekend bevallen. Didactisch uitermate sterk. Aantrekkelijk om naar te kijken. Nodigt je uit om aan het studeren te gaan."

Gerlof Beintema

Ik wist er stiekem meer van dan ik dacht.... Duidelijke uitleg, super!"

Linda de Boer - Het Waterlaboratorium

Het was een leuke goede inleiding. Ik was gewoon op zoek naar wat info om een eenvoudige database op te zetten voor persoonlijk gebruik. Het inzicht in opsplitsen en de ontoereikendheid van bv. excel was al gedeeltelijk aanwezig. Sql is misschien wat te ver gezocht voor mij. Ik wou meer weten over ofwel access of eventueel de database in open office."

Jan

Vond het zeer leerzaam, vooral het stukje access database, iets wat ik zeker ga proberen. Daarnaast zal ik mij proberen te verdiepen in de databases SQL want ik ga dit zeker nodig hebben wil ik verder komen dan hetgeen ik al reeds weet."

Hans

De inleiding in Databases en SQL was op vele plaatsen een punt van herkenning. In logische volgorde en duidelijk uitgelegd. Heeft mij getriggerd om een cursus te gaan volgen. De verwachtingen zijn hoog gespannen."

Ger Mattijssen

Ik heb deze training gevolgd en vind hem zeer interessant. Ik heb ontdekt dat ik op mijn werk reeds veel met deze programma's werk maar wist niet dat het Access heet. Nu weet ik ook hoe het opgebouwd is, ik hoop dat ik met deze kennis meer kans maak tijdens mijn aanstaande sollicitatie. Mijn dank voor uw presentatie."

Frans Kollenburg